partners.hupont.hu

Az internet világa (cikkek, érdekességek, programajánlások, beállítási segítségek)

Router beállítási segédlet:

Az alábbiakban a routerrel történő internet kapcsolat megosztásához olvashat segítséget.

A routeres kapcsolat beállítása elött figyelmesen olvassa el a router mellett található tájékoztatót. A routerek beállítási menűje angol nyelvű, ezért azt tanácsoljuk, amennyiben először állít be routeres kapcsolatot és a tájékoztató nem volt egyértelmű kérjen segítséget.

A következőkben az elterjedtebb routerek beállítási paramétereit olvashatja. Minden routernél a gyári paramáterek szerepelnek.

D-Link:

IP cím:192.168.0.1

Felhasználónév:admin

jelszó:

DI-524, DI 524 UP, DI-604, DI-614 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Válassza a "home" fület, kattintson a "wan"-ra, jelölje be a "PPPoE"-t, az "user name" mezőbe írja be a felhasználónevét, alá a jelszavát kétszer. Az "IP Address, Primary DNS Address, Secondary DNS Address" mezőt hagyja üresen. A "maximum idle time"-t állítsa át 0-ra, az "MTU" 1492 legyen.  Abban az esetben ha az adminisztrációs felületen van Do not change the TTL value, illetve IGMP engedélyezési/tiltási lehetőség, akkor mindenképpen fontos mindkettőt engedélyezni (Enabled). Kattintson az "Apply" gombra. Kattintson a "Status" gombra , ellenőrizze az IP címet a "Wan" felírat alatt. Ha 0.0.0.0 szerepel "az IP address" felírat mögött, ellenőrizze hogy jól írta-e be a felhasználónevét és a jelszavát. Válassza ismét a "home" fület majd kattintson a "wireless"-re. Válassza az "Enabled" gombot az SSID-hez írjon egy tetszőleges nevet, a "channel"-t állítsa át 2-re. Security: WPA-PSK, az "Encryption" Tkip legyen. A "Preshare key" mezőbe írja be a Wlan hálózathoz használni kívánt jelszót, majd kattintson az "Apply" gombra.

DIR 615, 635, 655 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Kattintson a „Setup Wizard”-ra. Kattintson a „Internet Connection Setup Wizard”-ra. Kattintson a „Next”-re. A következő ablakban ismét kattintson a „Next”-re. Válassza ki az időzónát, kattintson a „Next”-re. Válassza ki az internetkapcsolat típusát (általában PPPoE) és kattintson a „Next”-re. Írja be a felhasználónevét, majd a jelszavát kétszer, majd kattintson a „Next”-re. Kattintson  „Connect”-re, ezzel elmentette a beállításokat. Csatlakozzon a netre, nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Kattintson a „setup”-ra. Kattintson a „Launch Wireless Security Setup Wizard”-ra. Kattintson a „next”-re. Írja be a wlan hálózatának nevét. Kattintson a „next”-re. Válassza ki a wlan hálózatának a biztonsági szintjét.(Jobb-Better: WPA, Legjobb-Best: WPA2). Kattintson a „next”-re. Írja be a wlan hálózathoz használni kívánt jelszót. Kattintson a „next”-re. A következő ablak mutatja a biztonsági beállításokat. Kattintson a  „save” gombra és befejezte a beállítást.

További információ: www.dlink.hu , www.dlink.co.hu, www.dlink.co.uk

SMC:

IP cím:192.168.2.1

Felhasználónév:admin vagy smcadmin

jelszó:

WBR 14-G2 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, írja be a 192.168.2.1 IP címet. A megjelenő ablakba írja be smcadmin, kattintson a "Login"-ra. A következő ablakban kattintson a "next"-re." Wireless Network Name (SSID)" sorba írjon egy tetszőleges nevet. "Broadcast Wireless Network Name": Enable. "Wireless Mode" : 11b/g mixed mode. "Wi-Fi Channel Number":6. "Extend Range": Disable. Utána next. Az "Internet Settings" ablakban jelölje be a PPPoE xDSL-t. A következő ablakban írja be a felhasználónevét, majd a jelszavát kétszer. A "Service name" mezőt hagyja üresen. Az "MTU" 1454. A "Maximum idle time" 0. Kattintson a nextre. Ezzel befejezte a router beállítását. Ismét írja be a böngészőbe a 192.168.2.1 IP címet. Írja be smcadmin, kattintson a loginra. Kattintson a bal oldali menüben a "Security" pontra. Azután "wireless". A következő ablakban Enable, majd Save settings. Az "Allowed Client Type" sorban jelölje be a WPA/WPA2 Only sort, majd save settings. Kattintson a "WPA/WPA2" pontra. "Cipher suite": TKIP+AES (WPA/WPA2). "Authentication": Pre-shared Key. "Pre-shared Key Type": passphrase. A Pre-shared Key sorba írjon be egy tetszőleges szót vagy szöveget 8 és 63 karakter között, ezt a jelszót fogja használni a Wlan hálózathoz. Kattintson a "Save settings"-re, ezzel elmentette a biztonsági beállításokat, illetve befejezte a beállitást.

 

További információ : www.smc.com

Netgear:

IP cím:routerlogin.net

Felhasználónév:admin

jelszó:password

További információ: http://www.netgear.cz/hu/ , www.netgear.com, www.netgear.co.uk

Linksys:

IP cím:192.168.1.1

Felhasználónév:

jelszó:admin

További információ:kattintson ide, www.linksys.hu, www.linksys.com

TP-Link:

IP cím:192.168.1.1

Felhasználónév:admin

Jelszó:admin

További információ:kattintson ide, www.tplink.com

Pirelli:

IP cím: 192.168.1.254

Felhasználónév:3play

Jelszó:3play

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 329
Tegnapi: 624
Heti: 3 549
Havi: 10 848
Össz.: 1 097 670

Látogatottság növelés
Jó oldalak?
Oldal: Router beállítás
partners.hupont.hu - © 2008 - 2014 - partners.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

EladoDomain.NET támogatásával a HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: 192.168.1.1 - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »