partners.hupont.hu

Az internet világa (cikkek, érdekességek, programajánlások, beállítási segítségek)

Router beállítási segédlet:

Az alábbiakban a routerrel történő internet kapcsolat megosztásához olvashat segítséget.

A routeres kapcsolat beállítása elött figyelmesen olvassa el a router mellett található tájékoztatót. A routerek beállítási menűje általában angol nyelvű (de létezik már magyar nyelvű menűvel is router), ezért azt tanácsoljuk, amennyiben először állít be routeres kapcsolatot és a tájékoztató nem volt egyértelmű kérjen segítséget. A következőkben az elterjedtebb routerek beállítási paramétereit olvashatja.

Minden routernél a gyári paramáterek szerepelnek. ( IP cím, Felhasználónév). Az itt leírt IP cím eltérhet típuson belül. Ez a két adat megtalálható minden router alján.

 D-Link:

 IP cím:192.168.0.1

 Felhasználónév:admin

 Jelszó:

 

DI-524, DI 524 UP, DI-604, DI-614 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Válassza a "home" fület, kattintson a "wan"-ra, jelölje be a "PPPoE"-t, az "user name" mezőbe írja be a felhasználónevét, alá a jelszavát kétszer. Az "IP Address, Primary DNS Address, Secondary DNS Address" mezőt hagyja üresen. A "maximum idle time"-t állítsa át 0-ra, az "MTU" 1492 legyen.  Abban az esetben ha az adminisztrációs felületen van Do not change the TTL value, illetve IGMP engedélyezési/tiltási lehetőség, akkor mindenképpen fontos mindkettőt engedélyezni (Enabled). Kattintson az "Apply" gombra. Kattintson a "Status" gombra , ellenőrizze az IP címet a "Wan" felírat alatt. Ha 0.0.0.0 szerepel "az IP address" felírat mögött, ellenőrizze hogy jól írta-e be a felhasználónevét és a jelszavát. Válassza ismét a "home" fület majd kattintson a "wireless"-re. Válassza az "Enabled" gombot az SSID-hez írjon egy tetszőleges nevet, a "channel"-t állítsa át 2-re. Security: WPA-PSK, az "Encryption" Tkip legyen. A "Preshare key" mezőbe írja be a Wlan hálózathoz használni kívánt jelszót, majd kattintson az "Apply" gombra.

 

DIR 615, 635, 655 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Kattintson a „Setup Wizard”-ra. Kattintson a „Internet Connection Setup Wizard”-ra. Kattintson a „Next”-re. A következő ablakban ismét kattintson a „Next”-re. Válassza ki az időzónát, kattintson a „Next”-re. Válassza ki az internetkapcsolat típusát (általában PPPoE) és kattintson a „Next”-re. Írja be a felhasználónevét, majd a jelszavát kétszer, majd kattintson a „Next”-re. Kattintson  „Connect”-re, ezzel elmentette a beállításokat. Csatlakozzon a netre, nyissa meg a böngészőt, a címsorába írja  be a 192.168.0.1 IP címet, majd enter. A megjelenő képernyőn az "user name" mezőbe írja be "admin", a jelszót hagyja üresen, kattintson az "ok" gombra. Kattintson a „setup”-ra. Kattintson a „Launch Wireless Security Setup Wizard”-ra. Kattintson a „next”-re. Írja be a wlan hálózatának nevét. Kattintson a „next”-re. Válassza ki a wlan hálózatának a biztonsági szintjét.(Jobb-Better: WPA, Legjobb-Best: WPA2). Kattintson a „next”-re. Írja be a wlan hálózathoz használni kívánt jelszót. Kattintson a „next”-re. A következő ablak mutatja a biztonsági beállításokat. Kattintson a  „save” gombra és befejezte a beállítást.

További információ: www.dlink.hu , www.dlink.co.hu, www.dlink.co.uk

 

SMC:

 IP cím:192.168.2.1

 Felhasználónév:admin vagy smcadmin

 jelszó:

 

WBR 14-G2 router beállítása:

Nyissa meg a böngészőt, írja be a192.168.2.1 IP címet, majd enter. A megjelenő ablakba írja be smcadmin, kattintson a "Login"-ra. A következő ablakban kattintson a "next"-re." Wireless Network Name (SSID)" sorba írjon egy tetszőleges nevet."Broadcast Wireless Network Name": Enable. "Wireless Mode" : 11b/g mixed mode. "Wi-Fi Channel Number":6. "Extend Range": Disable. Utána next. Az "Internet Settings" ablakban jelölje be a PPPoE xDSL-t. A következő ablakban írja be a felhasználónevét, majd a jelszavát kétszer. A "Service name" mezőt hagyja üresen. Az "MTU" 1454. A "Maximum idle time" 0. Kattintson a nextre. Ezzel befejezte a router beállítását. Ismét írja be a böngészőbe a 192.168.2.1 IP címet. Írja be smcadmin, kattintson a loginra. Kattintson a bal oldali menüben a "Security" pontra. Azután "wireless". A következő ablakban Enable, majd Save settings. Az "Allowed Client Type" sorban jelölje be a WPA/WPA2 Only sort, majd save settings. Kattintson a "WPA/WPA2" pontra. "Cipher suite": TKIP+AES (WPA/WPA2). "Authentication": Pre-shared Key. "Pre-shared Key Type": passphrase. A Pre-shared Key sorba írjon be egy tetszőleges szót vagy szöveget 8 és 63 karakter között, ezt a jelszót fogja használni a Wlan hálózathoz. Kattintson a "Save settings"-re, ezzel elmentette a biztonsági beállításokat, illetve befejezte a beállitást.

További információ : www.smc.com

 

Netgear:

 IP cím:routerlogin.net

 Felhasználónév:admin

 jelszó:password

 

További információ: http://www.netgear.cz/hu/ , www.netgear.com, www.netgear.co.uk

 

Linksys:

 IP cím:192.168.1.1

 Felhasználónév:

 jelszó:admin

 

További információ:kattintson ide, www.linksys.hu, www.linksys.com

 

TP-Link:

 IP cím:192.168.1.1

            192.168.0.1

 Felhasználónév:admin

 Jelszó:admin

 

TP-Link TL-WR720 router beállítása: (a TL-WR740, TL-WR741ND, TL-WR743ND, TL-WR840N, TL-WR841HP, TL-WR841N, TL-WR842ND,TL-WR940N, TL-WR940ND, TL-WR941ND routerek beállítása is majdnem úgyanez)

Nyissa meg a böngészőt, írja be az IP címet, majd enter. User name:admin, Password:admin, majd kattintson az OK-ra. Bal oldali menűsorban kiválasztani: Quick Setup. Next-et nyomni. TL-WR743ND típusú routernél kiválasztani: AP Router. A többinél nincs ez a pont. Majd Next. Válassza PPPoE, majd Next. User Name: itt be kell írni a szolgáltatótól kapott felhasználó nevet. Password: itt be kell írni a szolgáltatótól kapott jelszót. Ha van Confirm Password: ismét a jelszót kell beírni. Next. SSID: Ez a router neve, ezt fogja látni a számítógép, csatlakozáskor majd ezt kell a felkínált listából kiválasztani. (nem kötelező megváltoztatni). Region: Hungary. Wireless Security: Kiválasztani  WPA-PSK/WPA2-PSK pontot. Itt be kell írni egy ön által választott jelszót, ami majd a csatlakozáshoz kell. A többi ponton nem kell változtatni. Majd Next, utána Reboot vagy Finish.

További információ:kattintson ide, www.tplink.com

 

Pirelli:

 IP cím: 192.168.1.254

 Felhasználónév:3play

 Jelszó:3play

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 119
Heti: 80
Havi: 2 046
Össz.: 1 449 101

Látogatottság növelés
Oldal: Router beállítás
partners.hupont.hu - © 2008 - 2018 - partners.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: 192.168.o.1 - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »